Länkar

Lchf-filmer från Växjö

Här finns länkar till filmerna som spelats in i och sänts via Öppna Kanalen Växjö.

Länk till introduktionsfilmen.

Länk till Mat och Hälsa Del 1.

 

Reportage i Smålandsposten

 

Måndagen 20 januari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pdf med reportaget.

Extramaterial om Ulrika.

 

 

 

Fredagen 3 maj 2013

 

 

Reportage om Växjöbon Eskil Rickardson som i många år kämpat med att informera om vad kolesterol egentligen är och att medicinering med statiner är farligt. Det är socker som är faran, inte fett. Nu får han rätt.

 

Pdf med reportaget.

Om reportaget på webben kostdemokrati.se.

 

 

 

 

 

 

Torsdagen 2 maj 2013

 

Ett reportage om att forskning visar att fettsnåla råd är dåligt för diabetiker. Intervju med diabetikern Mats Wiman som blev bra med Lchf. Intervjuer med forskare och läkare i Kronoberg som tycker kost med mer fett är bättre för diabetiker. Bakgrundsinfo om Socialstyrelsens nya råd för diabetiker där lågkolhydratkost nu är godkänt.

 

Pdf med reportaget.

Om reportaget på webben kostdemokrati.se.

 

 

 

Torsdagen 11 april 2013

 

Mindre fett har blivit mindre intressant.

Reportage om svenskarnas minskade intresse för nyckelhålsmärkta produkter. Intervju med kostchefen i Alvesta. Intervju med Jon Jonsson, Lchf Växjö. Bakgrundsinfo om fett och kolesterol.

 

Pdf med reportaget.

 

 

 

 

Söker du hjälp?

Vid ett stort antal sjukdomar samt övervikt är det maten som är det avgörande problemet. Det är inte bara frågan om att äta för mycket. Frågan handlar bland annat om att fel mat ger onödiga hungerkänslor och sug efter mat och dämed leder till att man äter för mycket mat.

Ett minst lika stort problem som överätning är dock att den vanliga maten idag både har brist på viktiga ämnen samtidigt som det innehåller många skadliga ämnen. Det här leder till både trötthet och många sjukdomar. Ett av de snabbaste sätten att lära sig hur då mår bättre genom att ändra vad du äter är att läsa informationssidorna på webben Kostdoktorn .

Av alla sjukdomar är det nog diabetes som har det tydligaste sambandet mellan kost och sjukdom. Har du diabetes eller misstänker att du är i riskzonen? Gå då in på Kostdoktorns sida diabetes . De första tecknen på förbättring kommer ofta ganska fort efter en kostomläggning.