ulrika

Ulrika, Diabetes 1-tjej som fått bättre hälsa med lchf

 

 

Jag fick några ord med Ulrika efter Smp-reportaget publicerats.

 

Smålandspostartikeln ger en bra inblick i de förbättringar som kan följa när en diabetiker lägger om till lchf-kost tycker Ulrika.

Ulrika vill ändå komplettera med lite ytterligare information om förbättringarna som hon upplevt efter att hon övergått till lchf-kost.

 

Ulrika har upplevt att ett antal diabetskomplikationer stannade upp när hon börjande med Lchf.

På ett antal punkter är situationen tom betydligt bättre nu. Till exempel är Ulrika mycket piggare nu. Ett annat exempel gäller blodkärlen. Tidigare var de stela och det var alltid mycket svårt att sticka i dem. Det tog ett tag men numera är de mjuka och fina och det är enkelt att tex att ta blodprov för långtidssocker som hon gör ibland.

 

Ulrika vill gärna få fram till andra diabetiker att det inte räcker med att långtidssockret är lågt. Det kan ändå vara så att blodsockerhöjningarna vid måltiderna är stora. Det är dessa blodockerhöjningar, och de påföljande höga insulindoserna, som är huvudanledningen till komplikationerna. Det enda som på allvar kan förbättra situationen för en diabetiker är att äta minimalt med kolhydrater, dvs lchf.

 

Du som känner någon diabetiker, skicka gärna över artikeln till henne eller honom. Eller skicka en länk till lchfvaxjo.se.

 

Lchf blir mer och mer känt för varje år. Fortfarande är dock motsatsen till Lchf, dvs fettsnål kost, den vanligaste rekommendationen till diabetiker. Men på jobbet i Växjö är det många arbetskamrater som uttrycker sin uppskattning för de förbättringar som Ulrika fått genom lchf.

 

Här kan du läsa Pdf-filen med Smp-reportaget.